Splošni pogoji poslovanja

spletne trgovine

Mirable, Katja Pucko, fotografija, s. p.

Gornja Bistrica 160

9232 Črenšovci

za prodajo blaga preko spletne trgovine, ki se nahaja na spletni strani https://mirablephotography.com/

Splošni pogoji spletne prodajalne so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Splošno uredbo EU o varstvu podatkov ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo in trgovino (v nadaljevanju tudi »spletna trgovina«) upravlja podjetje Mirable, fotografija, Katja Pucko, s. p., Gornja Bistrica 160, 9232 Črenšovci, matična številka: 8517538000, davčna številka: 70717125, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi prodajalec ali Katja Pucko, s. p.).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne trgovine, pravice in obveznosti uporabnika in spletne trgovine ter urejajo poslovni odnos med spletno trgovino in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

 

Vrste uporabnikov

Nakup artiklov v spletni trgovini je mogoč z oddajo podatkov preko obrazca ali naročilom na mail katja@mirablephotography.com.

 

Dostopnost informacij

Katja Pucko s. p. se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju Katja Pucko s.p. (ime in sedež podjetja, matična številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov,
 • dostopnost artiklov (vsak artikel, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko kupec v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi,
 • ponudba artiklov.

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba spletne trgovina na spletnem mestu https://mirablephotography.com/ ažurira.

Cene v spletni trgovini so prikazane kot cene. Cene so cene, kot jih oblikuje prodajalec in ki veljajo za nakup prek spletne trgovine podjetja Katja Pucko, s. p. na https://mirablephotography.com/

 

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini na spletni strani https://mirablephotography.com/ sklenjena v trenutku, ko spletna trgovina kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (tj. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku prodajalca, enako oblika se pošlje stranki kot obrazec na elektronski naslov. Po obdelavi so vaši podatki shranjeni in dostopni samo na sedežu podjetja. Zavezujemo se, da bomo osebne podatke uporabili izključno za potrebe izpolnitve tekočega naročila, pošiljanje računov in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Preklic naročila kupec lahko opravi tako, da prodajalca obvesti, preko e-maila katja@mirablephotography.com, da naročilo preklicuje.

 

 

Načini plačila

Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:

 • po predračunu,
 • plačilo preko Paypala.

Prodajalec ob dostavi naročenih artiklov kupcu elektronsko pošlje tudi račun.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov na izdanih računih. Kasnejših reklamacij ne upoštevamo.

 

Cene

Cena velja enako za vse uporabnike spletne trgovine prodajalca na spletnem mestu https://mirablephotography.com/

DDV ni obračunan (nismo zavezanec za DDV).

Cene izdelkov in storitev v spletni trgovini https://mirablephotography.com/ so izražene v evrih. V ceno izdelka ni vštet strošek dostave. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Popusti, promocijske kode in akcije se ne seštevajo.

 

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

 1. Postopek nakupa:
 1. izbrani izdelek/storitev dodajte v košarico,
 2. Izberite število izdelkov/storitev – v procesu pred klikom ‘Zaključite nakup’ imate še vedno čas za popravke in odstop od naročila,
 3. če ste spremenili količino, posodobite košarico,
 4. v košarici je polje za vpis kupona (če ste ga prejeli) – ‘Kliknite tukaj za vnos kode’,
 5. izpolnite podatke plačnika (ime, priimek, naziv podjetja (neobvezno), državo, ulico, poštno številko, mesto, telefon in elektronski naslov),
 6. načina za plačilo sta neposredna bančna transakcija in PayPal,
 7. naročilo in podatke lahko spremenite do zaključka nakupa,
 8. izberite gumb Zaključite nakup.

Kupna oziroma kupoprodajna pogodba je sklenjena ob pritisku na gumb – Kupite sedaj. Na podani e-naslov boste prejeli potrdilo o nakupu – da je naročilo sprejeto. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi. Prodajalec lahko za preverjanje podatkov ali zaradi zagotavljanja točnosti dobave kontaktira kupca preko danega elektronskega naslova.

 1. Naročilo je odpremljeno / Naročilo je pripravljeno za prevzem

Prodajalec v dogovorjenem roku artikel pripravi, odpošlje oziroma pripravi za osebni prevzem in o tem po elektronski pošti obvesti kupca.

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči 031617174 (telefonska ni plačljiva) ali po e-naslovu katja@mirablephotography.com. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

 

Nakup za pravne osebe

Nakup za pravne osebe ni možen preko spletne trgovine na spletnem mestu https://mirablephotography.com/. Pravne osebe se za nakup morajo obrniti direktno na podjetje Katja Pucko, s. p.

 

Pravica do odstopa kupca od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da v 14 dneh obvesti prodajalca, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Pri tem lahko potrošnika bremenijo le stroški iz sedmega odstavka 43.d člena ZVPot.

V primeru vračila poškodovanega blaga trgovec lahko naknadno uveljavlja odškodnino. Kupec mora blago vrniti na naslov prodajalca. Prodajalec se zavezuje, da bo kupcu povrnil kupnino v celoti v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu pogodbe. Prodajalec si pridružuje pravico, da vračilo kupnine zadrži, dokler ne prevzame izdelka vrnjenega s strani kupca.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: katja@mirablephotography.com

V primeru odstopa od pogodbe kupca prejeti artikel vrne ali po pošti na naslov prodajalca: Katja Pucko, s. p., Gornja Bistrica 160, 9232 Črenšovci. Vrnitev prejetih artiklov, skupaj z obrazcem za odstop od pogodbe, podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Vračilo opravljenih vplačil bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot, lahko kupcu ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi kupca po elektronski pošti. Kupec omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti.

Pravico do vračila kupnine v primeru stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

Stvarna napaka

V skladu z ZVPot je napaka stvarna:

 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
 • če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
 • če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
 • če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Za spletne nakupe lahko kupec, ki je potrošnik v skladu z določbami ZVPot, uveljavlja reklamacijo iz naslova stvarne napake, v roku dveh let od kar je bila stvar izročena, kar izkazuje z originalnim računom in potrdilom o dostavi blaga. Kupec lahko uveljavlja svoje pravice na sledeč način:

 1. če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita,
 2. kupec mora prodajalca obvestiti na elektronski naslov katja@mirablephotography.com in natančneje opisati napako ter ponudniku omogočiti, da stvar pregleda.

Kupec, ki je pravilno obvestil ponudnika o napaki, ima pravico od ponudnika zahtevati, da:

 • odpravi napako na blagu ali
 • vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali
 • blago z napako zamenja z novim brezhibnim blagom ali
 • vrne plačani znesek.

Če napaka ni sporna, ponudnik čimprej, vendar najpozneje v roku osmih dni ugodi kupčevi zahtevi. Ponudnik pisno odgovori kupcu na zahtevo najpozneje v osmih dneh po njenem prejemu, če je napaka sporna. Če ponudnik uniči ali izgubi proizvod, ki mu je bil dan v popravilo, vzdrževanje ali dodelavo, je dolžan kupcu po njegovi izbiri izročiti v osmih dneh nov enak proizvod ali mu takoj plačati odškodnino v višini drobnoprodajne cene novega proizvoda. Kupec je v primeru odobrene reklamacije za stvarno napako upravičen tudi do povračila morebitnega stroška dostave, ki ga je imel v primeru spletnega nakupa. Kupec, ki ni potrošnik v skladu z ZVPot, svoje pravice do jamčevalnih zahtevkov uveljavlja z veljavno zakonodajo.

Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

 

Stroški dobave/dostave

Dobava blaga je povezana s stroški pošiljanja. Stroški pošiljanja se zaračunajo po ceniku Pošte Slovenije.

 

Stroški v zvezi z vračilom

Stroške morebitnega vračila blaga krije kupec – velja tako za menjavo, kot v primeru od odstopa od pogodbe.

 

Dostava

Pošiljke dostavlja Pošta Slovenije, vendar si Katja Pucko, s. p. pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

Možen je tudi osebni prevzem po predhodnem dogovoru, ki se izvaja na Gornji Bistrici oz. po dogovoru. Rok dostave je do 15 dni.

 

Ta akt je veljaven od 2. 1. 2021.